Corona voorrang

Wouter Hoge: voorrang digitale behandeling zorgmedewerkers

Directeur Wouter Hoge: “Verpleegkundigen en artsen hebben een zware klus te dragen in de bestrijding van het coronavirus. Ze beschermen ons allemaal. Dat werk is echter mentaal zeer zwaar. Het gaat niet alleen om de druk van het werk en het besmettingsgevaar, maar ook om de maatschappelijke druk die gevoeld kan worden bij hen om te presteren. Het is van essentieel belang dat zij daarbij fysiek en mentaal overeind blijven.”

Centiv wil proberen haar steentje bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus in noord-midden Limburg en Oost Brabant. Dat doen ze op de volgende manieren:

  1. Onze verpleegkundig specialisten die dat willen (vrijwillig) kunnen zichzelf aanmelden voor gedeeltelijke inzet in ziekenhuizen betrokken bij de coronabestrijding, zolang de eigen patiënten daar niet onder lijden. Daartoe zullen per ziekenhuis afspraken worden gemaakt door de medewerker zelf.
  2. Verpleegkundigen en artsen die werken in de ziekenhuizen in Noord & Midden Limburg en Oost Brabant (Laurentius, Vie Curie, SJG Weert, Maasziekenhuis, Bernhoven, Elkerliek, St. Anna) alsmede (huis)artsen werkzaam bij de huisartsenkoepels Cohesie, Syntein, DoH, PoZoB en Meditta krijgen tijdelijk voorrang op onze wachtlijst voor langduriger behandeling*.
  3. We stellen bovendien tijdelijk gratis spreekuren ter beschikking voor bovengenoemde zorgmedewerkers middels digitale psychologische ondersteuning wat al binnen een paar dagen kan worden ingezet. Daardoor kunnen ze hopelijk psychologisch gezien langer op de been blijven in de frontlinie en kunnen traumatische ervaringen mogelijk worden verzacht.

Aanmelden** kan door een e-mail te sturen aan info@centiv.nl met daarbij jouw telefoonnummer, naam, functie en werkgevernaam. Wij nemen dan contact op om in te plannen.

*  = Centiv doet geen crisiszorg of zeer complexe zorg.

** = Om van het gratis spreekuur gebruik te kunnen maken is eerst toestemming nodig van de eigen werkgever. Zo voorkomen we dat we bestaande structuren van het ziekenhuis voor psychologische zorg ondergraven. Ziekenhuizen en huisartsenkoepels kunnen zich aanmelden bij ons via info@centiv.nl als ze willen dat hun medewerkers hiervan gebruik kunnen maken.

 

Lees hier eventueel het persbericht.