De basis voor geestelijke gezondheid

Centiv levert GB-GGZ zorg van kort tot umami/eleo en chronische trajecten vanuit inmiddels al meer dan 20 locaties in Limburg en Oost Brabant. Wat Centiv uniek maakt zijn de mensen die er werken; er heerst een fijne organisatiecultuur waarin je op elkaar als collega's kunt bouwen en samen beslist. Een cultuur van vertrouwen, transparantie en innovatie. En: de processen zijn op orde zonder veel bureaucratie. We doen het allemaal samen.

De behandelteams zijn grotendeels zelfsturend en doen veel zelf, van het inrichten van een nieuwe locatie tot het ontwikkelen van nieuwe zorgpaden en netwerken. En dat alles merkt onze omgeving: Centiv is populair bij cliënten, verwijzers en medewerkers. Centiv had in 2019 de op een na hoogste clienttevredenheid van heel Nederland! In een onafhankelijk extern bedrijfscultuur onderzoek volgens Barret scoorde Centiv in 2019 zo goed dat de onderzoekers een dergelijke positieve score nog niet eerder hadden gezien.

De behandelingen bestaan meestal uit een combinatie van persoonlijk contact in de vorm van gesprekken en online hulpverlening (e-health), waarbij je de cliënten begeleidt. Je hebt ook regelmatig contact met POH GGZ en collega's van de SGGZ voor onderlinge intervisie en het regelen van een goede patiënt journey door de GGZ.

We vinden ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk, daarom hebben we onder andere vier opleidingsplaatsen tot GZ-psycholoog en twee tot Verpleegkundig Specialist GGZ. Regelmatig is Centiv in het nieuws met innovaties in de GGZ zorg.

Wil je eens de sfeer proeven? Meld je dan hier aan voor een werkbezoek.

Medewerkers van Centiv omschrijven Centiv als een dynamische, frisse, jonge en groeiende organisatie waar snel beslissingen genomen kunnen worden. De zelfsturing zorgt ervoor dat het geen logge, stugge organisatie is met veel bureaucratie en lagen, maar er wordt meegedacht in persoonlijke omstandigheden en gekeken naar mogelijkheden. Op deze manier heb je de mogelijkheid om mee te kunnen denken en inspraak te hebben in beleid, organisatie en inhoudelijke zaken. Iedereen wordt betrokken bij alle processen en je hebt echt iets in te brengen. Op die manier is er veel vrijheid, binnen enkele kaders uiteraard. Het zorgt voor ruimte om te innoveren en bijvoorbeeld behandelmodules te ontwikkelen en in te gaan zetten. We kunnen aangeven waar onze interesse/voorliefde ligt en daar dan ook mee werken.

Uiteraard is ook de doelgroep een belangrijke factor: de basis GGZ geeft je de mogelijkheid om met een diverse doelgroep te werken met uiteenlopende problematiek in een kortdurend kader.

Centiv bestaat uit meerdere teams van allemaal enthousiaste, deskundige en betrokken collega’s. Veel medewerkers ervaren een gevoel van vrijheid en autonomie. Er zijn korte lijntjes tussen elkaar, de communicatie is laagdrempelig en helder. Dit maakt de sfeer gezellig, open, collegiaal, prettig, toegankelijk en informeel.

Kernwoorden: Vrijheid, enthousiast, deskundig, betrokken, gezellig, kortom: leuk!

Lees hieronder interviews met medewerkers om een indruk te krijgen van de antwoorden op veel gestelde vragen van sollicitanten, zoals verwoord door collega's die bij Centiv werken:

Hanneke Kessels (GZ, Helmond)
Rozita Chatillon (GZ, Oss)
Dieke Couwenberg (GZ, Eindhoven)
Claudia Smeets (GZ, Eindhoven)
Petra Verheyen (basispsycholoog, Oss)
Meral Quint (basispsycholoog, Oss)
Femke van Cann (GZ, Weert)
Nikkie Follings (VS GGZ, Uden)

Momenteel hebben wij deze vacatures.