De basis voor geestelijke gezondheid

Behandelingen

Contact opnemen

Wanneer je je (via de huisarts of een GGZ behandelaar) aanmeldt bij Centiv zal er binnen twee werkdagen contact met je opgenomen worden. De huisarts kan je digitaal veilig aanmelden via zorgdomein. Ook kun je ons zelf jouw verwijzing e-mailen naar info@centiv.nl (let dan wel op de veiligheid van uw gegevens).

Wanneer we geen wachtlijst hanteren op jouw voorkeurslocatie dan zal binnen korte tijd een intakegesprek plaatsvinden, welke 60 minuten duurt. In aanloop naar de intake zullen we nog checken of jouw profiel bij ons past en als blijkt dat het niet passend is, zullen we je andere zorg adviseren.

In het intakegesprek zelf worden de klachten, problemen en hun verloop in kaart gebracht. Tevens wordt je hulpvraag besproken. Als bij de intake blijkt dat Centiv jou geen passende zorg kan bieden, dan adviseren we je een alternatieve zorgvorm en brengen we alleen een prestatie "onvolledig" in rekening bij jouw zorgverzekeraar. Bij 94% van de intakes blijkt dat je bij Centiv op het juiste adres bent.

Na meestal 2 weken zal dan een eerste behandelafspraak plaatsvinden. In samenspraak wordt er een behandelplan opgesteld waaraan je gaat werken met de behandelaar in zo'n 5-12 sessies. Aan het einde van het traject wordt de behandeling geëvalueerd en afgesloten en geven we je tips hoe u toekomstige terugval in klachten kunt voorkomen. In 2019 waren 86% van onze behandelingen succesvol.

Over het algemeen vindt de behandeling plaats in een combinatie van individuele face-to-facecontacten en digitale sessies bijvoorbeeld middels beeldbellen. Sommige behandelingen kunnen ook volledig digitaal en zijn zelfs beter op die manier. Daarnaast kan er gekozen worden om E-health in te zetten via Minddistrict of Embloom. Dit is een module met oefeningen die in een beveiligde internetomgeving voor je klaargezet wordt, zodat je thuis hiermee aan de slag kunt.

Tevens hebben we bij Centiv enkele bewezen effectieve groepsbehandelingen waarbij in overleg gekeken kan worden of je hiervoor in aanmerking komt.

De behandelingen die wij aanbieden, staan hieronder vermeld en worden volledig vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars (behalve het wettelijk eigen risico natuurlijk). Voor meer informatie kun je op de link klikken.

Individueel

Groepsaanbod

Groepen die binnenkort starten

Groep Startdatum aankomende groep (bij voldoende aanmeldingen) Startdatum volgende groep
ACT Eindhoven 13 januari 2022 datum n.t.b.
ACT Venlo jan/feb 2022 datum n.t.b. datum n.t.b.
ACT Venray datum n.t.b. datum n.t.b.
ACT Weert 24 maart 2022 datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Eindhoven 31 januari 2022 datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Uden 2 november 2021 datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Venray datum n.t.b. datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Weert 24 maart 2022 datum n.t.b.
Mindfulness CGT Venlo 12 april 2022 datum n.t.b.
Paniekgroep Venlo datum n.t.b. datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Boxmeer 23 november 2021 datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Eindhoven 11 januari 2022 datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Venlo 16 november 2021 januari 2022 datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Venray januari/februari 2022 datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Weert 15 november 2021 februari/maart 2022 datum n.t.b.
Running therapie Venray continue instroom mogelijk continue instroom mogelijk
Running therapie Weert continue instroom mogelijk continue instroom mogelijk
Sociale Angst Venray januari/februari datum n.t.b. januari 2022 datum n.t.b.
VERS Boxmeer datum n.t.b. datum n.t.b.
VERS Venlo januari 2022 datum n.t.b. datum n.t.b.
VERS Venray januari/februari datum n.t.b. datum n.t.b.
Welbevinden Helmond september 2022 datum n.t.b. datum n.t.b.
Welbevinden Uden 22 februari 2022 datum n.t.b.
Zelfbeeld Boxmeer datum n.t.b. datum n.t.b.
Zelfbeeld Oss januari 2022 datum n.t.b

Diagnostisch onderzoek (classificerend) naar ADHD, persoonlijkheidsstructuur en bloedwaardes bieden we enkel in het kader van een behandeling. Er wordt binnen Centiv geen diagnostisch onderzoek gedaan naar Autisme Spectrum Stoornissen. Dit kan binnen de Specialistische GGZ.

Burn-out behandeling, neurologische behandeling (bijvoorbeeld dementie), slaapstoornissen behandeling en relatietherapie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Centiv kan deze eventueel wel behandelen, maar dan bij vergoeding door een werkgever of wanneer iemand de behandeling zelf wil betalen (kosten meestal ongeveer 1.300 euro).

Bij Centiv werken wij alleen met wetenschappelijk bewezen behandelmethodes. Behandelingen bij Centiv zijn bewezen bovengemiddeld effectief.