De basis voor geestelijke gezondheid

Behandelingen

Contact opnemen

Wanneer je je (via de huisarts of een GGZ behandelaar) aanmeldt bij Centiv zal er binnen twee werkdagen contact met je opgenomen worden. De huisarts kan je digitaal veilig aanmelden via zorgdomein. Ook kun je ons zelf jouw verwijzing e-mailen naar info@centiv.nl (let dan wel op de veiligheid van uw gegevens).

Wanneer we geen wachtlijst hanteren op jouw voorkeurslocatie dan zal binnen korte tijd een intakegesprek plaatsvinden, welke 60 minuten duurt. In aanloop naar de intake zullen we nog checken of jouw profiel bij ons past en als blijkt dat het niet passend is, zullen we je andere zorg adviseren.

In het intakegesprek zelf worden de klachten, problemen en hun verloop in kaart gebracht. Tevens wordt je hulpvraag besproken. Als bij de intake blijkt dat Centiv jou geen passende zorg kan bieden, dan adviseren we je een alternatieve zorgvorm en brengen we alleen een prestatie "onvolledig" in rekening bij jouw zorgverzekeraar. Bij 94% van de intakes blijkt dat je bij Centiv op het juiste adres bent.

Na meestal 2 weken zal dan een eerste behandelafspraak plaatsvinden. In samenspraak wordt er een behandelplan opgesteld waaraan je gaat werken met de behandelaar in zo'n 5-12 sessies. Aan het einde van het traject wordt de behandeling geëvalueerd en afgesloten en geven we je tips hoe u toekomstige terugval in klachten kunt voorkomen. In 2019 waren 86% van onze behandelingen succesvol.

Over het algemeen vindt de behandeling plaats in een combinatie van individuele face-to-facecontacten en digitale sessies bijvoorbeeld middels beeldbellen. Sommige behandelingen kunnen ook volledig digitaal en zijn zelfs beter op die manier. Daarnaast kan er gekozen worden om E-health in te zetten via Minddistrict of Embloom. Dit is een module met oefeningen die in een beveiligde internetomgeving voor je klaargezet wordt, zodat je thuis hiermee aan de slag kunt.

Tevens hebben we bij Centiv enkele bewezen effectieve groepsbehandelingen waarbij in overleg gekeken kan worden of je hiervoor in aanmerking komt.

De behandelingen die wij aanbieden, staan hieronder vermeld en worden volledig vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars (behalve het wettelijk eigen risico natuurlijk). Voor meer informatie kun je op de link klikken.

Individueel

Groepsaanbod

Groepen die binnenkort starten

Groep Startdatum aankomende groep (bij voldoende aanmeldingen) Startdatum volgende groep
ACT Boxmeer datum n.t.b. datum n.t.b.
ACT Eindhoven 31 Januari 2023 datum n.t.b.
ACT Helmond april/mei 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
ACT Oss 10 januari 2023 datum n.t.b.
ACT Venlo 10 januari 2023 datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Eindhoven januari 2023 datum n.t.b datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Helmond maart 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Uden januari 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Venray maart 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
ADHD psycho-educatie Weert januari/februari 2023 datum n.t.b.
Mindfulness CGT Boxmeer januari 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Boxmeer januari 2023 datum n.t.b datum n.t.b
Re-Focus SFCT Eindhoven 12 december 2022 2 februari 2023
Re-Focus SFCT Helmond september 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Venlo maart 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Venray 3 november 2022 datum n.t.b.
Re-Focus SFCT Weert 9 november 2022 januari 2023 datum n.t.b.
Running therapie Venray continue instroom mogelijk continue instroom mogelijk
Running therapie Weert * op dit moment niet actief* * op dit moment niet actief*
VERS Venlo maart 2023 datum n.t.b. datum n.t.b.
VERS Venray 9 november 2022 datum n.t.b.
Zelfbeeld/COMET Helmond januari 2023 datum n.t.b datum n.t.b

Diagnostisch onderzoek (classificerend) naar ADHD, persoonlijkheidsstructuur en bloedwaardes bieden we enkel in het kader van een behandeling. Er wordt binnen Centiv geen diagnostisch onderzoek gedaan naar Autisme Spectrum Stoornissen. Dit kan binnen de Specialistische GGZ.

Burn-out behandeling, neurologische behandeling (bijvoorbeeld dementie), slaapstoornissen behandeling en relatietherapie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Centiv kan deze eventueel wel behandelen (we doen geen relatietherapie), maar dan bij vergoeding door een werkgever of wanneer iemand de behandeling zelf wil betalen (kosten meestal ongeveer 1.300 euro).

Bij Centiv werken wij alleen met wetenschappelijk bewezen behandelmethodes. Behandelingen bij Centiv zijn bewezen bovengemiddeld effectief.