De basis voor geestelijke gezondheid

Steeds meer van de behandelingen bij Centiv vinden (gedeeltelijk of volledig) plaats via beeldbellen / videobellen. Uit onderzoek blijkt dat digitaal behandelen voor veel therapieën even succesvol verloopt! Zelfs EMDR-therapie kan tegenwoordig (in veel gevallen) digitaal plaatsvinden.
Tijdens de gesprekken ben je in de thuissituatie, wat vaak comfortabel en veilig voelt. Het scheelt daarnaast aan reistijd en maakt inplannen gemakkelijker.

Wanneer je behandelaar je heeft uitgenodigd voor een online behandeling, dan kun je deze handleiding raadplegen:
Stappenplan beeldbellen via Microsoft Teams cliëntversie

Tips/aandachtspunten voor optimaal verloop:
– Zorg voor een goede, stabiele internetverbinding (via kabel of dichtbij de WIFI spot) 
– Lees enkele dagen voor de eerste sessie de instructies en tref de benodigde voorbereidingen 
– Je ontvangt een uitnodiging van je behandelaar. Log tijdig in, liever te vroeg dan te laat.  
– Maak het jezelf comfortabel: zorg er voor dat je niet gestoord word en maak gebruik van een headset ter bevordering van je privacy.  
– Vraag eventuele huisgenoten om je tijdens de sessie niet te storen, of regel een oppas wanneer nodig 
– Neem (indien gewenst) een glas water, koffie of thee. Het is niet de bedoeling dat je eet tijdens een sessie (dat zou je normaliter ook niet doen). 

Ervaringen van cliënten: 
– “Ik ben blij dat ik tijdens de Corona periode gewoon bij mijn behandelaar terecht kon. Het was even wennen, maar al gauw voelde beeldbellen even ‘echt’ als een gewone sessie. Het scheelde ook nog eens een behoorlijke reistijd. Ik ben erg tevreden over de geboden behandeling!” 
Christa
 
– “Sinds we de sessies (deels) via beeldbellen doen, is het veel gemakkelijker om een afspraak te plannen. Ik kan het nu beter combineren met mijn werk en mijn gezin” 
Julia
 
– “Aanvankelijk was ik wat terughoudend in het hele digitale behandelen. Telefonisch voelde voor mij niet echt prettig, maar aan het beeldbellen ben ik inmiddels helemaal gewend. Zelfs mijn EMDR traumabehandeling kon zo gewoon doorgaan tijdens de Corona maatregelen. Inmiddels vind ik het zelfs fijner om EMDR vanuit thuis te doen, dan hoef ik niet meer te rijden naderhand.” 
Kristiaan

Bij het gebruik van beeldbellen is het van belang dat uw computer of telefoon goed beveiligd is om uw privacy te beschermen. Anders kunnen anderen mogelijk met u meekijken of -luisteren. Dat blijft een risico dat niet uitgesloten kan worden. Door te gaan beeldbellen gaat u met deze risico’s akkoord.