De basis voor geestelijke gezondheid

Steeds meer van de behandelingen bij Centiv vinden succesvol 100% digitaal plaats door middel van beeldbellen (via internet met elkaar in beeld). Soms aangevuld met fysieke consulten.  Uit onderzoek is gebleken dat digitaal behandelen via beeldbellen voor veel therapieën net zo succesvol is (of beter) dan fysieke consulten. Het scheelt in ieder geval vaak reistijd en maakt inplannen flexibeler.

Wanneer u behandelaar u heeft uitgenodigd voor een online behandeling, dan kunt u deze handleidingen raadplegen:
doc200316 instructie skype-microsoft teams-clienten (via skype/microsoft teams; kan alleen in chrome of edge browser)
doc 200303 handleiding online behandeling (via evie/minddistrict)
Instructie Zoom (laptop/pc) of Instructie Zoom App (smartphone)

Tips/aandachtspunten voor optimale behandeling
– Zorg voor een goede, stabiele internetverbinding (via kabel of dichtbij jouw WIFI spot) 
– Lees enkele dagen voor de eerste sessie de instructies en tref de benodigde voorbereidingen 
– Je ontvangt een uitnodiging van je behandelaar. Log tijdig in, liever te vroeg dan te laat.  
– Maak het jezelf comfortabel: zorg er voor dat je niet gestoord word en maak gebruik van een headset ter bevordering van je privacy.  
– Vraag eventuele huisgenoten om je tijdens de sessie niet te storen, of regel een oppas wanneer nodig 
– Neem (indien gewenst) een glas water, koffie of thee. Het is niet de bedoeling dat je eet tijdens een sessie (dat zou je normaliter ook niet doen toch?). 

Ervaringen van cliënten: 
– “Ik ben blij dat ik tijdens de Corona periode gewoon bij mijn behandelaar terecht kon. Het was even wennen, maar al gauw voelde beeldbellen even ‘echt’ als een gewone sessie. Het scheelde ook nog eens een behoorlijke reistijd. Ik ben erg tevreden over de geboden behandeling!” 
Christa
 
– “Sinds we de sessies (deels) via beeldbellen doen, is het veel gemakkelijker om een afspraak te plannen. Ik kan het nu beter combineren met mijn werk en mijn gezin” 
Julia
 
– “Aanvankelijk was ik wat terughoudend in het hele digitale behandelen. Telefonisch voelde voor mij niet echt prettig, maar aan het beeldbellen ben ik inmiddels helemaal gewend. Zelfs mijn EMDR traumabehandeling kon zo gewoon doorgaan tijdens de Corona maatregelen. Inmiddels vind ik het zelfs fijner om EMDR vanuit thuis te doen, dan hoef ik niet meer te rijden naderhand.” 
Christiaan

Bij het gebruik van beeldbellen/chat is het belangrijk dat uw computer of telefoon goed beveiligd is om uw privacy te beschermen. Anders kunnen anderen mogelijk met u meekijken of -luisteren. Dat blijft een risico dat niet uitgesloten kan worden. Door te gaan beeldbellen gaat u met deze risico’s akkoord.