De basis voor geestelijke gezondheid

Ik wil verwijzen

Contact opnemen

Centiv biedt behandelingen van gemiddeld ongeveer 10 tot 20 sessies per jaar aan volwassenen (met een IQ hoger dan 80) binnen de Generalistische Basis GGZ in zes zorgzwaarte-prestaties: Kort, Middel, Intensief, Chronisch en Umami of Eleo. Ook cliënten met een zogenaamde budgetpolis kunnen terecht bij Centiv. Centiv heeft met alle zorgverzekeraars een contract behalve voor asielzoekers. Als huisarts, POH-GGZ of bedrijfsarts kunt u cliënten naar ons verwijzen via zorgdomein, verwijsbrief via beveiligde e-mail (zoals www,zivver.eu naar secretariaat@centiv.nl), of de POZOB/DoH/SGE applicatie.

 

Exclusiecriteria:

  • Centiv doet geen autisme/persoonlijkheidsdiagnostiek (wel screening eventueel) en overige (classificerende) diagnostiek alleen in het kader van een behandeling met een behandelhulpvraag (dus geen pure diagnostiek trajecten).
  • Een client moet bij Centiv wel (zelfstandig zonder tolk) Nederlands of Engels kunnen spreken. Op sommige locaties is er een mogelijkheid voor Duits of Turks (informeer dan bij ons).
  • Centiv doet geen ernstige persoonlijkheidsproblematiek.
  • Bij Centiv staat de kwaliteit van de zorg en het nakomen van onze zorgplicht hoog in het vaandel. Het is dan ook van belang dat wij voldoende kennis hebben over de sociale kaart van uw woonplaats. Voor cliënten woonachtig in andere landen, zoals België en Duitsland hebben wij niet deze kennis niet. Wij kunnen in deze situaties niet de kwaliteit van zorg bieden die wij graag willen en onze zorgplicht nakomen. Verwijzingen van cliënten die niet in Nederland wonen, zullen dan ook worden afgewezen.
  • Landelijk door zorgverzekeraars niet vergoede hoofddiagnoses zijn in ieder geval: burnout/overspannenheid, slaapstoornissen, laagbegaafdheid, neurologische stoornissen, Seksuele stoornissen, relatieproblemen, te milde eetstoornis, rouw.
  • Bij een specifieke fobie moet voor vergoeding een eerdere interventie niet hebben geholpen en moet er sprake zijn van lijden in het dagelijks leven.

Bekijk hier voor hulp en inspiratie onze actuele verwijskaart.

Een verwijzing met een uitsluitende diagnostiekvraag nemen wij niet in behandeling, bijvoorbeeld: “is er sprake van ADHD? “ of “Gaarne uw expertise bij de vraag of de diagnose adhd van toepassing is”: er moet echt sprake zijn van een behandelvraag/gezondheidsprobleem waar aan gewerkt kan worden.

Centiv biedt ook trajecten die vervangend zijn voor sommige vormen van specialistische monodisciplinaire GGZ maar doet geen wachtlijstoverbrugging voor de (multidisciplinaire) specialistische GGZ.

Voor onze actuele wachttijden kijk op onze pagina https://www.centiv.nl/wachttijd.

Heeft u twijfels of een verwijzing zou passen? Bel 088-4782200, dan denken we met u mee.

Bekijk de wachttijden