De basis voor geestelijke gezondheid

Centiv biedt artsen & verpleegkundigen kosteloze psychologische ondersteuning in strijd tegen Corona

Centiv, de grootste basisGGZ aanbieder van zuid Nederland en dochterbedrijf van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, biedt per direct kosteloos psychologische ondersteuning aan artsen, verpleegkundigen en huisartsen in Noord & Midden Limburg en Oost Brabant. Voor langduriger behandeling krijgen deze zorgmedewerkers tijdelijk voorrang op de wachtlijst. Daarnaast kunnen verpleegkundigen van Centiv worden ingezet in de ziekenhuizen op vrijwillige basis.

Mentale strijd tegen Corona

Wouter Hoge, directeur: “Wij kregen dit verzoek vanuit verschillende medische organisaties in de regio en ook onze behandelaren stonden te popelen om iets meer te kunnen betekenen. Onze regio is zwaar getroffen door het Corona virus. De intensive care medewerkers in de ziekenhuizen staan onder grote druk. Daarnaast worden nieuwe medewerkers ingezet die minder ervaren zijn in intensive care werk en de psychologische belasting daarvan. Door de heftige omstandigheden, de maatschappelijke druk en mogelijk traumatische ervaringen is de kans op uitval door mentale klachten van deze medewerkers mogelijk groot. Wij wilden ons steentje bijdragen aan deze strijd door hen per direct gratis psychologische ondersteuning te geven waardoor ze mentaal weerbaarder kunnen worden en hopelijk later minder last hebben van de mogelijk traumatische ervaringen. Wanneer langduriger behandeling nodig is, dan krijgen ze ook tijdelijk voorrang op de wachtlijst. Het geldt nadrukkelijk ook voor huisartsen, want ook op hen komt heel veel af op dit moment.”

Vrijwilligers aanmelding

Wouter Hoge: “Een aantal van onze verpleegkundigen wil zich inzetten als vrijwilliger in het ziekenhuis. Zolang onze eigen patiëntenzorg daar niet onder lijdt is daarvoor inmiddels toestemming gegeven. Fantastisch hoe mensen zich inzetten en niet zonder risico helaas.”

Meer informatie

Op de websitepagina www.centiv.nl/corona-voorrang staat beschreven welke artsen en verpleegkundigen hiervoor in aanmerking kunnen komen en wat de spelregels zijn.