Overname Psycholoog Uden door Centiv

Marielle van den Brand

Mariëlle van den Brand
GZ Psycholoog
Eigenaar Psycholoog Uden

Terug naar home
Naar nieuwsoverzicht

GZ-psycholoog Mariêlle van den Brand: ‘Meer tijd voor de cliënt’. Directeur Wouter Hoge is verheugd.

Psycholoog Uden sluit zich per 1 mei 2020 aan bij Centiv. Eigenaar en GZ-psycholoog Mariêlle van den Brand verwacht daarmee meer tijd voor haar cliënten te kunnen creëren. Centiv (aanbieder van generalistische basis GGZ in Limburg en Brabant) is verheugd met de overname. Centiv-directeur Wouter Hoge: “Los van de passie en energie van Psycholoog Uden levert het ook extra behandelcapaciteit op. En daar profiteren uiteindelijk de cliënten van.”

De toenemende bureaucratie was voor Mariêlle een van de redenen om aan te sluiten bij Centiv. “Centiv is erin geslaagd de bureaucratie rondom behandelingen drastisch terug te brengen. Daardoor ontstaat meer tijd voor de cliënt. Bovendien hoorde ik uit mijn netwerk dat de werksfeer er heel prettig is. Meer werkplezier in de sector is zelfs een belangrijk doel van Centiv. Bovendien lopen ze voorop met GGZ-innovaties. Dat alles maakt het heel interessant om bij ze aan te sluiten.”

Betere behandelingen, lagere kosten

Centiv (in Uden gevestigd aan Loopkantstraat 25) is een groeiende GGZ-organisatie, die momenteel actief is vanuit 23 locaties in Limburg en Brabant. Wouter Hoge: “Psycholoog Uden heeft een uitstekende reputatie in de regio, we zijn zeer verheugd dat we het bedrijf mogen verwelkomen. We gaan Mariêlles capaciteit inzetten om de regionale ketenzorg nog verder te versterken, samen met GGZ Oost Brabant. Daardoor ontstaat een steeds flexibeler GGZ-behandelaanbod, met kortere wachttijden, blijere medewerkers, een hoger behandelresultaat en lagere kosten voor de maatschappij. Want dat is waar we het allemaal voor doen.”

Praktisch vervolg

Mariêlle zet bij Centiv haar expertise voort als traumabehandelaar. Via de particuliere weg - als ouders zelf betalen - kan dit ook voor kinderen en jongeren. “Ik kan jeugd met angsten, trauma’s en zelfbeeldproblematiek kortdurend blijven behandelen. Volwassenen kunnen sowieso al via hun zorgverzekeraar terecht bij Centiv voor vergoede zorg”, aldus Mariêlle.

Bestaande cliënten maken hun behandeling gewoon af bij Psycholoog Uden. Dat gebeurt wel op een andere locatie: het kantoor van Psycholoog Uden verhuist namelijk naar Loopkantstraat 25 in Uden, waar het per 1 mei 2020 wordt samengevoegd met Centiv. Nieuwe cliënten melden zich voortaan aan via www.centiv.nl na verwijzing via hun (huis)arts.