De basis voor geestelijke gezondheid

Tessa Heijnen

Ik ben Tessa Heijnen, sinds 2017 werkzaam binnen de GGZ.

Al vanaf jonge leeftijd wist ik dat ik graag met mensen wilde gaan werken, die op bepaalde momenten in hun leven zijn vastgelopen en problemen ervaren op psychologisch gebied.

Na het afronden van de middelbare ben ik dan ook in 2012 Psychologie gaan studeren in Nijmegen. Om mijn enthousiasme over de laatste ontwikkelingen te voeden én omdat ik het belangrijk vind om mijzelf te blijven ontwikkelen als psycholoog, volg ik regelmatig (bij)scholing. Zo heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in onder andere schematherapie, EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en cognitieve gedragstherapie (CGT). Daarnaast heb ik eind 2023 de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.

De afgelopen jaren heb ik binnen de specialistische GGZ veel mensen met psychosomatische klachten mogen behandelen. Ik heb bovendien ervaring opgedaan op het gebied van verschillende psychische problemen waaronder depressies, angsten en traumata.

Ik zie het als een voorrecht om het mooie vak van de psychologie uit te kunnen oefenen en doe dit dan ook met veel plezier. In de praktijk zie ik steeds opnieuw terug dat iedereen zijn eigen weg naar herstel of verandering volgt. Ik vind het dan ook belangrijk om deskundige psychologische zorg te bieden met oprechte aandacht, op een manier waarbij ik afstem op jou als persoon. Hierbij werk ik vanuit vertrouwen in jouw veerkracht en jouw sterke kanten. Ik ben analytisch, oprecht en recht door zee en werk graag met een humoristische knipoog.