De basis voor geestelijke gezondheid

Meral Quint

Mijn naam is Meral Quint en ik ben als psycholoog verbonden aan team Uden en Oss. Nadat ik als psycholoog afstudeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik gewerkt in de verslavingszorg. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar de basis GGZ.
In de behandeling staat u als persoon centraal en vind ik het belangrijk dat u zich veilig en op uw gemak voelt. In een gelijkwaardige samenwerking kijken we wat u in de behandeling wilt bereiken. Zo kunnen we werken aan een oplossing voor uw klachten en help ik u om (weer) de regie te nemen in uw herstelproces. We doen het samen: u als ervaringsdeskundige van uw klachten, ik als psycholoog reik de handvatten aan. Ik help u bij het werken aan vooraf opgestelde doelen, waardoor u weer meer grip op uw eigen leven kunt ervaren en met vertrouwen en een positieve blik naar de toekomst kunt kijken. Daarbij streef ik er altijd naar om u op empathische, respectvolle en deskundige wijze te helpen om zodoende tot duurzame behandelresultaten te komen. Mijn doel is om u weer in uw kracht te zetten.
In de behandeling maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden zoals Cognitieve Gedragstherapie en Schematherapie. Daarnaast maak ik gebruik van kortdurende behandelmethoden, zoals het KOP-model en oplossingsgerichte technieken. Naast mijn cliƫnten ben ik vaak zelf ook verwonderd over de resultaten na een paar gesprekken. Dat maakt het werk erg leuk en dankbaar.