De basis voor geestelijke gezondheid

Loes van den Boomen

Mijn naam is Loes van den Boomen en ik ben als psycholoog werkzaam bij Centiv op de locaties Helmond en Deurne.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, waarna ik als psycholoog ben gaan werken binnen de specialistische gezondheidszorg. Ik heb ervaring opgedaan binnen de forensische psychiatrie. Hierna heb ik langdurig in de verslavingszorg en met eetstoornissen gewerkt. Hier heb ik individuele- en groepsbehandelingen gegeven vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en diagnostiek uitgevoerd bij verslavingsproblematiek en comorbide psychische stoornissen, zoals op het gebied van persoonlijkheid, angst, stemming, ADHD, autisme en op neurocognitief gebied.

De afgelopen jaren heb ik mij verder geschoold in CGT, ACT en schematherapie. Momenteel ben ik in opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt en ik volg een alternatieve opleiding tot Holistisch Therapeut.

In de behandeling vind ik het belangrijk om zorg op maat te leveren met als doel om een zo efficiƫnt mogelijke behandeling te verwezenlijken op relatief korte termijn. Ik vind het belangrijk om op een gelijkwaardige en open manier aan doelen te werken, waarbij ik de behandelrelatie als een samenwerkingsverband zie. Ik wil er graag samen aan werken om u weer in uw kracht te zetten. Uw zelfvertrouwen te vergroten en vervolgens vanuit uw kracht verder de klachten te behandelen en de opgedane resultaten te bestendigen zodat u na de behandeling zelfstandig verder kunt.