De basis voor geestelijke gezondheid

Jantine Vereijken

Mijn naam is Jantine Vereijken en ik ben werkzaam als GZ-Psycholoog bij Centiv in Helmond. Mijn werkdagen zijn ma t/m do en om de week op vrijdag.

Sinds 2015 heb ik bij verschillende SGGZ instellingen gewerkt en heb ik ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling bij cliënten die met name last hadden van trauma-, angst-, autisme- stemminggerelateerde-, zelfbeeld- en persoonlijkheidsproblematiek.

Wat ik meebreng in de behandelrelatie:

Ik kan goed luisteren en straal rust uit. Door mijn oprechte interesse en luisterhouding kan ik een goede connectie vinden met cliënten. Hierbij straal ik rust uit waardoor cliënten zich op hun gemak voelen. Dit zorgtervoor dat ik hen beter kan helpen bij hun (hulp)vragen en ze bereid zijn om te veranderen.

Ik werk planmatig en gestructureerd. Mijn behoefte aan overzicht zorgt ervoor dat ik gestructureerd en planmatig werk. Ik kom mijn afspraken na waardoor mensen mij beschrijven als een betrouwbaar persoon. Tegelijkertijd kan ik snel schakelen en inspelen op verandering zodat ik kan aansluiten bij dat waar behoefte aan is.

Ik heb passie voor mijn vak. Zo verdiep ik me vanuit mijn nieuwsgierige en leergierige houding in literatuur en de nieuwste ontwikkelingen om mijn kennis te verbreden en mezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Op die manier pas ik ook mijn uitgangspunt toe: ‘Wat ik vandaag nog niet in huis heb, kan morgen heel gewoon zijn.’

Ik vind het belangrijk om samen te kijken welke behandelmethode of oefeningen het beste bij u aansluiten vanuit een vertrouwde en veilige samenwerking. Hierbij staan uw hulpvragen en doelen voorop.

Tijdens de behandeling maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Schematherapie (SFT) en Oplossingsgerichte therapie.

Big-registratie nummer: 69934187225