De basis voor geestelijke gezondheid

Gitte Janssen Steenberg

Ik ben Gitte Janssen Steenberg en ik ben sinds 2009 werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Als GZ-psycholoog heb ik mensen met uiteenlopende psychische klachten en problemen mogen helpen. Ik heb mezelf gespecialiseerd in de behandeling van PTSS, angst, dwang, depressie, burn-out en ADHD maar ook voor andere klachten en problemen kan je bij mij terecht.

Mijn kracht zit in het creëren van een prettige, gelijkwaardige en informele sfeer. Ik vind het belangrijk dat je je bij mij veilig en op je gemak voelt. Zo kunnen we samen werken aan een oplossing voor jouw klachten en problemen en help ik je om (weer) de regie te nemen in je herstelproces. In het begin van de therapie maken we jouw doelen concreet en bespreken we welke behandeling het beste aansluit bij jouw klachten en wensen. Wat ik met je wil bereiken is dat je aan het eind van de behandeling weer met vertrouwen naar de toekomst kijkt en regie ervaart over je leven.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden zoals Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Schematherapie.

Daarnaast ben ik fervent aanhanger van buitenpsychologie omdat ik geloof in de krachtige combinatie van psychologische interventies, beweging en natuur. Er komt steeds meer wetenschappelijke evidentie voor het belang van lichaamsbeweging voor onze psychische gezondheid. In de natuur zijn en bewegen helpt om op een natuurlijke manier te herstellen van psychische klachten. Indien mogelijk  vinden (een deel van) de therapiesessies dan ook buiten plaats.

Ook ben ik Runningtherapeut en verzorg ik wekelijks de ‘Runningtherapie groep’. Runningtherapie is een bewezen effectieve therapie die helpt om je mentale gezondheid én je lichamelijke gezondheid te verbeteren. Het doel is om weer in beweging te komen en plezier en ontspanning te ervaren tijdens het bewegen.

Ik ben gespecialiseerd in de volgende therapievormen: CGT, EMDR, ACT, Positieve psychologie, Schematherapie. Daarnaast ben ik Runningtherapeut en thuis in de buitenpsychologie.

Ik ben geregistreerd cognitief gedragstherapeut VGCt® en senior schematherapeut.

Werkdagen: dinsdag, donderdag, vrijdag

BIG-registratie nummer: 99919141425