De basis voor geestelijke gezondheid

Fieke van Engelen

Mijn naam is Fieke van Engelen en ik ben vanaf februari 2,5 dag (wo/do/vr-ochtend) werkzaam bij Centiv in Eindhoven als basispsycholoog. Hiernaast werk ik ook nog 2 dagen bij een specialistische GGZ-instelling, waar ik voorheen fulltime werkte.

Ik heb in de afgelopen jaren ervaring opgedaan met allerlei verschillende problematieken, zoals angst- en stemmingsklachten, dwang, persoonlijkheidsproblematiek, klachten rondom zelfbeeld, trauma en eetproblematiek. De laatste jaren ben ik vooral werkzaam geweest in een team wat zich richt op preventie van psychose en heb ik diagnostiek gedaan bij verschillende problematieken. In behandeling werk ik hierbij met name met cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization en Reprocessing (EMDR) en technieken uit de schematherapie.

In behandeling vind ik het belangrijk om zorg op maat te leveren, goed te kijken naar wat de hulpvraag is en samen een behandelplan op te stellen die hierbij aansluit om de behandeldoelen snel en efficiƫnt te behalen. Ik vind het belangrijk dat je je gehoord voelt en dat er vertrouwen is in het contact. Daarom streef ik ook altijd naar een open, veilige en warme sfeer in de behandelkamer.