De basis voor geestelijke gezondheid

Femke van Cann

Mijn naam is Femke van Cann – Brankaert en ik ben werkzaam als psycholoog bij Centiv voor vier dagen in de week (ma-di-wo-vr). Sinds januari 2020 ben ik gestart met de GZ-opleiding om mezelf verder te ontwikkelen. Voordat ik bij Centiv werkte heb ik ervaring opgedaan in de specialistische GGZ op het gebied van traumabehandeling en persoonlijkheidsproblematiek in combinatie met angststoornissen en depressies. In de jeugdzorg heb ik daarnaast ervaring mogen op doen met systeemtherapie. Bovendien heb ik enkele jaren les gegeven op de Universiteit van Amsterdam.

Als therapeut vind ik het belangrijk dat er een transparante, veilige omgeving is voor de cliënt. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt, waarbij ik altijd probeer gebruik te maken van de krachten die iemand al bezit. Ik gebruik tijdens de behandeling met name technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR.

Ik ben gespecialiseerd in de volgende therapievormen: CGT, EMDR

Ik heb extra affiniteit met de volgende stoornissen: posttraumatische stressstoorniss (traumabehandeling), angststoornissen, stemmingsproblematiek en agressie regulatie.

Naast Nederlands ben ik ook de Engelse taal voldoende machtig.