De basis voor geestelijke gezondheid

Femke van Cann

Mijn naam is Femke van Cann – Brankaert en ik ben werkzaam als GZ-psycholoog bij Centiv sinds 2019 voor drie à vier dagen in de week. Voordat ik bij Centiv werkte heb ik ervaring opgedaan in de specialistische GGZ op het gebied van traumabehandeling en persoonlijkheidsproblematiek in combinatie met angststoornissen en depressies. In de jeugdzorg heb ik daarnaast ervaring mogen op doen met systeemtherapie. Bovendien heb ik enkele jaren les gegeven op de Universiteit van Amsterdam.

Als therapeut vind ik het belangrijk dat er een transparante, veilige omgeving is voor de cliënt. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt, waarbij ik altijd probeer gebruik te maken van de krachten die iemand al bezit. De therapie zie ik als een samenwerking, waarbij we elkaar nodig hebben om het beste resultaat te bereiken. Ik gebruik tijdens de behandeling met name technieken uit de cognitieve gedragstherapie en de therapie buiten in de natuur vormgeven is ook mogelijk.

Ik ben gespecialiseerd in de volgende therapievormen: CGT, EMDR en schematherapie. Op dit moment doe ik een opleiding tot ACT-therapeut.

Ik heb extra affiniteit met de volgende stoornissen: posttraumatische stressstoorniss (traumabehandeling), lichte persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen en agressieregulatie.

Naast Nederlands ben ik ook de Engelse taal voldoende machtig.

BIG: 09930968625