De basis voor geestelijke gezondheid

Carla Hikspoors

Mijn naam is Carla Hikspoors en ik ben als basispsycholoog 3 dagen per week werkzaam bij Centiv op locatie Helmond.

Ik ben als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht richting Klinische Psychologie (2013). Hiervoor heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Door deze opleiding kon ik mijn werk als sociotherapeut combineren met mijn opleiding tot psycholoog, waardoor ik mijn kennis in de praktijk kon brengen en vice versa. Na mijn afstuderen heb ik als psycholoog gewerkt bij het FACT team in de Specialistische GGZ. Hier behandelde ik mensen met EPA (ernstige psychiatrische aandoeningen). Vervolgens heb ik enkele jaren gewerkt als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) bij huisartsen in Noord-Brabant en Limburg waarbij ik veel patiënten ondersteund en behandeld heb in hun weg naar herstel.

In behandeling maak ik gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), inzichtgevende en oplossingsgerichte therapie en e-health.

Ik vind het erg waardevol om aan te sluiten bij jou als uniek persoon en samen stap voor stap te werken aan herstel. Ik vind het prachtig om te zien hoe veerkrachtig mensen zijn en hoe we actief kunnen samenwerken aan het verminderen van je klachten en het vergroten van het vertrouwen in eigen kunnen. ‘Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.’ Ik sta hierin naast je.

Als persoon ben ik betrokken, rustig, betrouwbaar, positief en empathisch.