De basis voor geestelijke gezondheid

Birte Linders

Mijn naam is Birte Linders en ik ben werkzaam als psycholoog bij Centiv voor drie dagen in de week (ma-di-wo). Ik werk op de locaties Venlo en Roermond. Daarnaast ben ik werkzaam in een psychotrauma expertise centrum waar ik mensen met ernstige PTSS behandel.

Binnen mijn eerdere werkzaamheden in de specialistische GGZ heb ik voornamelijk gewerkt met technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie en EMDR. In behandelcontacten vind ik een transparante en veilige omgeving voor de cliënt van belang. Een basis van vertrouwen en eerlijkheid zorgt ervoor dat er een goede samenwerking mogelijk is. Het gezamenlijk onderzoeken van gedachten en gedrag en het bereiken van nieuwe inzichten binnen het behandelcontact geven mij voldoening.

De specifieke hulpvraag en psychische klacht(en) van de cliënt zijn het uitgangspunt, waarna wij samen concrete doelen opstellen en bespreken welke behandeling het beste aansluit. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van de krachten die iemand al bezit. Ik wil dus graag met jou streven naar een samenwerking: jij neemt de verantwoordelijkheid in jouw proces en ik volg je graag een tijd aan de zijlijn zodat we samen naar jouw behandeldoel toewerken.