De basis voor geestelijke gezondheid

Marianne van Rensch

Mijn naam is Marianne van Rensch en ik ben werkzaam als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij Centiv. Ik werk op locatie Weert op dinsdag en vrijdag. Daarnaast ben ik werkzaam bij een psychotrauma expertise centrum, waar ik mensen met PTSS behandel.
Ik ben ooit begonnen als sociotherapeut in de psychiatrie en daar heb ik ervaring opgedaan met crisisopnames en het werken binnen het forensisch kader. Vervolgens heb ik als psycholoog een aantal jaren gewerkt bij een revalidatiecentrum voor mensen met chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Naast mijn baan zet ik mijn kennis, ervaring en passie in door het organiseren en begeleiden van actieve outdoor coachingsreizen.

Ik vind het belangrijk om de behandeling uit te voeren binnen een omgeving waar vertrouwen heerst en er sprake is van echt contact.  Ik heb me bekwaamd in het empathisch confronteren van cliënten om hen, vanuit zorg, aan te spreken op eigen verantwoordelijkheid. Ik krijg vaak terug dat ik rustig ben, op een vriendelijke manier kritische vragen kan stellen, direct/confronterend kan zijn en cliënten kan motiveren door te zetten tijdens de behandeling.

Ik ben gespecialiseerd in de volgende therapievormen: CGT, EMDR

Ik heb extra affiniteit met de volgende stoornissen: PTSS, angststoornissen