De basis voor geestelijke gezondheid

Iara Verheijden

Mijn naam is Iara Verheijden.  Ik werk drie dagen in de week bij Centiv, waarvan twee dagen in Weert en één dag in Panningen.

Ik ben psycholoog en heb jarenlang als praktijkondersteuner GGZ in een huisartsenpraktijk gewerkt als eerste aanspreekpunt voor mensen met psychische klachten. Ik heb ervaring in de diagnostiek en behandeling van diverse psychische aandoeningen.
Een behandeling is best spannend, het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Bij de intake vind ik het, naast de inventarisatie van uw klachten, ook belangrijk om daar aandacht aan te besteden.
Ik werk voornamelijk met cognitieve gedragstherapie, een interventie waarbij we stil staan bij hoe gedachtes uw gevoelens en gedrag kunnen beïnvloeden: Uit de theorie maar ook in de praktijk heb ik geleerd dat een andere invalshoek veel verschil kan maken in o.a. stemmings- en angstklachten. Tijdens de behandeling zal ik goed naar u luisteren en daar waar nodig oefeningen en feedback geven. Mijn aanpak is behalve inhoudelijk ook invoelend.
Behandelingen kunnen behalve in het Nederlands ook in Portugees plaatvinden.
Doelgroepen: Breed
Technieken: cognitieve gedragstherapie