De basis voor geestelijke gezondheid

Esther van Dick

Mijn naam is Esther van Dick en ik ben psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog bij Centiv. Nadat ik als psycholoog afstudeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heb ik een aantal jaar gewerkt bij de specialistische GGZ. Hier heb ik een aantal jaren ervaring opgedaan op het gebied van diagnostiek en behandeling middels cognitieve gedragstherapie bij verschillende doelgroepen, met name gericht op angst- en stemmingsstoornissen.

In mijn behandelingen staat u als persoon centraal en vind ik het belangrijk dat u zich veilig en op uw gemak voelt. In een gelijkwaardige samenwerking kijken we wat u in de behandeling wilt bereiken. Uw hulpvraag en specifieke psychische klacht(en) zijn het vertrekpunt voor de behandeling. Ik help u bij het werken aan uw doelen, het verminderen van klachten en het doorbreken van patronen, waardoor u weer meer grip op uw eigen leven kunt ervaren en met vertrouwen en een positieve blik naar de toekomst kunt kijken.

Ik werk voornamelijk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en maak gebruik van kortdurende behandeling (KOP-model) en technieken uit de schemagerichte therapie.