De basis voor geestelijke gezondheid

Dalida Nelissen

Mijn naam is Dalida Nelissen, ik ben drie dagen per week werkzaam als GZ psycholoog bij Centiv (locatie Weert & Roermond).

Voorheen heb ik zowel in de specialistische GGZ als de basis GGZ gewerkt (oa forensische psychiatrie, verslavingszorg, twee psychologenpraktijken, bij verschillende huisartsenpraktijken, diagnostiek bij Vincent van Gogh). Ik heb hierbij brede ervaring opgedaan in diagnostiek en (groeps)behandelingen van uiteenlopende problematiek.

In de behandeling vind ik het belangrijk dat iemand zich prettig, op het gemak en gehoord voelt in het contact. Mijn voorkeur gaat uit naar een samenwerking waarbij we onderzoeken wat de probleemgebieden zijn, maar ook waar de kracht van iemand ligt. Ik ga graag met de cliënt op zoek naar onderliggende (mogelijk onbewuste) patronen en gevoelens. Mijns inziens is er eerst bewustwording nodig en vanuit daar volgt verandering. Afhankelijk van de problematiek en hulpvraag maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en elementen van de schematherapie en EFT (emotion focused therapy).

Ik ben gespecialiseerd in de volgende therapievormen: CGT, SFT (basis), EMDR

Ik heb extra affiniteit met de volgende stoornissen: Angst, stemming, persoonlijkheid, somatoform (SOLK), arbeidsgerelateerd/re-integratie

BIG-registratie nummer: 79920833825