De basis voor geestelijke gezondheid

Barbara Hemings

Mijn naam is Barbara Hemings-van de Gevel. Ik ben 53 jaar en sinds 1993 werk ik als psycholoog.

Mijn loopbaan begon als Psycholoog en Mentor voor Studenten en ook begeleidde ik groepen voor Persoonlijke ontwikkeling, voor Studiekeuze en Ondersteuningsgroepen voor ouderen van 65+.
Vervolgens heb ik bijna 10 jaar gewerkt als Arbo-psycholoog met werk gerelateerde problematiek, arbeidsconflicten en burn-out.
Sindsdien werk ik als GZ-Psycholoog in de GBGGZ/eerste lijn; eerst met een eigen praktijk voor angst, depressie, werk gerelateerde problematiek en trauma- waarbij ik ook in een hospice kwam voor begeleiding bij ziekte en sterven.
De afgelopen 12 jaar werkte ik als GZ-psycholoog bij twee Huisartspraktijken van het SGE in Eindhoven.

De basis voor elke behandeling is dat je een klik voelt en vertrouwen in het contact met mij. Als dat er is, kan je je gesterkt voelen om aan de slag te gaan.
Ik kan je helpen om helder te krijgen waar je nou precies in vast loopt en wat nodig is opdat je leven weer gaat stromen in een richting die je graag wilt.

Behandelmethoden die ik vaak gebruik:
– EMDR traumabehandeling
– Schema-therapie
– Acceptance Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness
Ik heb veel werkervaring met eigenwaarde-problematiek/zelfvertrouwen, angst en depressie, traumaverwerking na nare gebeurtenissen,
werk-gerelateerde problematiek (burn-out, conflicten, perfectionisme, re-integratie), vastgelopen rouwverwerking, identiteit/zingeving/keuzes, acceptatie-en verwerkingsprocessen rondom ziekte, verlies en dood.

Gesprekken kunnen bij mij in het Nederlands of in het Engels.